Materialise: gepersonaliseerde 3D-implantaten in Brazilië

Materialise neemt een meerderheidsbelang in het bedrijf Engimplan uit Brazilië. Hierdoor versterkt de Leuvense 3D-specialist zijn positie in de markt van medische toepassingen. "Door de overname zal de introductie van 3D-geprinte, gepersonaliseerde implantaten worden versneld in Brazilië", klinkt het.

Materialise neemt een belang van 75% in Engimplan. Financiële details werden niet meegedeeld. Door de overname krijgt de Leuvense 3D-specalist toegang tot de lokale productiefaciliteit en het distributienetwerk van Engimplan, dat gespecialiseerd is in orthopedische en CMF(schedel- en kaak)-implantaten. Het Braziliaanse bedrijf zal zijn portefeuille kunnen uitbreiden met 3D-geprinte implantaten.

"Het voordeel van deze techniek is dat het rekening kan houden met de unieke anatomie van elke patiënt", luidt het. Deze gepersonaliseerde implantaten worden steeds meer gebruikt in de chirurgie.

> Lees ook: 

3D-printen: de volgende revolutie in de gezondheidszorg?

3D printen en de mogelijkheden voor chirurgie op maat… Een grotendeels Belgisch verhaal

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.