Lange blootstelling aan fijn stof en risico op reumatoïde artritis en andere auto-immuunziekten

Lange blootstelling aan fijn stof en risico op reumatoïde artritis en andere auto-immuunziekten

De pathogenese van auto-immuunziekten is multifactorieel: er spelen genetische en omgevingsfactoren mee. We weten dat sigaretten roken invloed heeft. Het zou best kunnen dat luchtvervuiling, en meer bepaald blootstelling aan fijn stof, eenzelfde effect heeft.

Verkleining van de digitale kloof!

Verkleining van de digitale kloof!

De coronapandemie heeft de waarde van telegeneeskunde voor veel aandoeningen duidelijk gemaakt. Patiënten hoeven zich niet te verplaatsen om op consultatie te gaan, die kan gewoon online gebeuren. In diezelfde periode werd ook de digitale kloof binnen onze samenlevingen duidelijk.

Toekomstige evenementen

Laatste reacties

 • Het sterke gesl8 geldt nu voor vrouwen , “ mannen “ zijn het zwakke gesl8 geworden en mede dank zij #me2 verworden tot mietjes en andere 1/2 sl8ige amfibieën !

  ‘Bikini’-studies!

 • de combinatie glucosamine/chondroïtine, vaak samen met MSM, oefent een krachtige anti-oxidante werking uit. Het is dit effect dat de neerslag van geoxideerd LDL-cholestrol in de vaatwand belemmert, wat het optreden van atheromatose vertraagt of voorkomt. Gelijkaardige batig...

  Effect van glucosamine op de cardiovasculaire gezondheid

 • plastic is onmisbaar en kan perfect ecologisch worden aangewend, mits het niet in de natuur wordt verspreid. Het probleem is NIET de plastic, maar WEL de mens die - in sommige regio's - plastic afval in de waterwegen "dumpt". Plastic kan worden gerecycleerd, of worden verbrand in...

  Microplastics: nog gevaarlijker dan we dachten

 • Van kinds af aan werden wij verteld dat je van melk groot en sterk wordt en dat je levenslang lid moest blijven van de Melkbrigade !
  Zelfs Herman’s Hermits haddenner 1 hit mee met :
  “ No Milk today , won’t keep the doc away “!

  Minder kans op valpartijen en breuken bij ouderen met een dieet met meer zuivel