Resultaten over het verband tussen cardiometabole gezondheid, met wearables gemeten type lichaamsbeweging en houding

Resultaten over het verband tussen cardiometabole gezondheid, met wearables gemeten type lichaamsbeweging en houding

In de eerste studies naar de effecten van lichaamsbeweging op de gezondheid werd de activiteit geschat aan de hand van vragenlijsten. Daarmee was het niet mogelijk om precies na te gaan hoeveel tijd iemand in een bepaalde houding doorgebracht (bijvoorbeeld staand versus zittend), en bestonden er risico’s op vertekening. Met methoden op basis van wearables is het evenmin mogelijk om het type van activiteit of de houding te bepalen. Ondertussen zijn er studies uitgevoerd met toestellen die aan de pols gedragen worden en uiterst nauwkeurig bewegingen en houdingen detecteren, en waarvan de gegevens met geavanceerde technieken verwerkt worden. Die hebben aangetoond dat bepaalde micropatterns van activiteit gepaard gaan met een lagere mortaliteit en morbiditeit. Uit die studies konden echter slechts beperkte conclusies getrokken worden over de mogelijke verbanden tussen houdingen en types van lichaamsbeweging (met inbegrip van dagelijkse activiteiten zoals trappenlopen) enerzijds en gezondheidseffecten anderzijds.

Is de trigonelline in koffie verantwoordelijk voor de spierstimulatie die wordt veroorzaakt door het drinken ervan?

Is de trigonelline in koffie verantwoordelijk voor de spierstimulatie die wordt veroorzaakt door het drinken ervan?

Welke invloed heeft dat op sarcopenie*? Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Singapore en gepubliceerd in het tijdschrift Nature Metabolism toont het potentiële effect van trigonelline op de spierfunctie naarmate we ouder worden.

Toekomstige evenementen

Laatste reacties

 • Een 10 tal jaar geleden gingen we als groep chirurgen naar meerdere internationale congressen.
  We zaten daar allemaal zonder partner in een ver land. Onze enige motivatie was met iets nieuws terug thuis te komen en kennis te delen. De interactie onder collega's was enorm en er...

  Transparantieregister: cijfers gesponsorde samenwerking zorgactoren-industrie

 • Hier , in de Far West , komen ze dan binnen van : “ dokteur , we zijn wulder nie dom wi , wijn ol ne keer gekeken ip Goegel en azo weten we wa da we in ! Zoe je nog zuuste 1 briefje willen schrijven voor het werk !”!
  Tot zover deze lezing uit het e van gelie volgens Pater...

  De impact van YouTube op gezondheidsgerelateerd gedrag (Studie)

 • voldoen zij als "Buffalo-arts" dan ook aan alle (vaak vervelende!) criteria ivm continuïteit, wachtdienst, aangelegd dossier , GMD en de vele andere opgelegde HA-paperassen, deelname/lidmaatschap HA kring, enz ???? Zeker bekeken in hun locatie en functie als Buffalo-arts.
  En wat...

  Buffalo's zetten huisartsenpraktijk in als clubbinding

 • "Tal van factoren veroorzaken dergelijke aandoeningen: repetitieve bewegingen onder tijdsdruk, stress of in de tocht staan."
  Deze bewering is hoogst twijfelachtig en niet gebaseerd op evidence. Komt de "railway spine" terug?

  België eerste land met wet tegen rugpijn