Echografische beoordeling van dactylitis bij psoriatische artritis

Echografische beoordeling van dactylitis bij psoriatische artritis

De DACTOS-score, (DACTylitis glObal Sonografic score) maakt het mogelijk de echografische kenmerken te kwantificeren bij dactylitis, een aandoening die vaak samengaat met psoriatische artritis. De score zou kunnen helpen om de klinische aanpak van de ziekte te optimaliseren.

SPRINTT: gerandomiseerde interventiestudie over preventie van een functionele beperking bij senioren

SPRINTT: gerandomiseerde interventiestudie over preventie van een functionele beperking bij senioren

Het SPRINTT-project focust op ouderen en is bedoeld om een nieuwe, objectieve definitie op te stellen van fysieke frailty en sarcopenie, om de betrokken populatie te identificeren en te karakteriseren en om interventies te testen die een verlaging van het morbiditeits- en mortaliteitsrisico bij deze toestanden tot doel hebben.

Toekomstige evenementen

Laatste reacties

 • Het sterke gesl8 geldt nu voor vrouwen , “ mannen “ zijn het zwakke gesl8 geworden en mede dank zij #me2 verworden tot mietjes en andere 1/2 sl8ige amfibieën !

  ‘Bikini’-studies!

 • de combinatie glucosamine/chondroïtine, vaak samen met MSM, oefent een krachtige anti-oxidante werking uit. Het is dit effect dat de neerslag van geoxideerd LDL-cholestrol in de vaatwand belemmert, wat het optreden van atheromatose vertraagt of voorkomt. Gelijkaardige batig...

  Effect van glucosamine op de cardiovasculaire gezondheid

 • plastic is onmisbaar en kan perfect ecologisch worden aangewend, mits het niet in de natuur wordt verspreid. Het probleem is NIET de plastic, maar WEL de mens die - in sommige regio's - plastic afval in de waterwegen "dumpt". Plastic kan worden gerecycleerd, of worden verbrand in...

  Microplastics: nog gevaarlijker dan we dachten

 • Van kinds af aan werden wij verteld dat je van melk groot en sterk wordt en dat je levenslang lid moest blijven van de Melkbrigade !
  Zelfs Herman’s Hermits haddenner 1 hit mee met :
  “ No Milk today , won’t keep the doc away “!

  Minder kans op valpartijen en breuken bij ouderen met een dieet met meer zuivel