Opioïden: beter geïnformeerd zijn

Opioïden: beter geïnformeerd zijn

Artsen die op de hoogte worden gebracht van een bijwerking als gevolg van een overdosis geneesmiddelen bij een patiënt schrijven gereguleerde stoffen oordeelkundiger voor als de melding een actieplan voor latere consulten bevat. Dat blijkt althans uit een onderzoek gepubliceerd in Nature Communications.

Ssst! Hier wordt geopereerd

Ssst! Hier wordt geopereerd

De meeste patiënten bevinden zich in een lawaaierige omgeving tijdens een buikoperatie onder algehele anesthesie. In dit onderzoek werden patiënten geïncludeerd die een buikoperatie onder algehele anesthesie ondergingen en werd een diermodel opgezet om te bepalen of intraoperatief lawaai van invloed is op postoperatieve pijn.

Toekomstige evenementen

Laatste reacties

 • voldoen zij als "Buffalo-arts" dan ook aan alle (vaak vervelende!) criteria ivm continuïteit, wachtdienst, aangelegd dossier , GMD en de vele andere opgelegde HA-paperassen, deelname/lidmaatschap HA kring, enz ???? Zeker bekeken in hun locatie en functie als Buffalo-arts.
  En wat...

  Buffalo's zetten huisartsenpraktijk in als clubbinding

 • "Tal van factoren veroorzaken dergelijke aandoeningen: repetitieve bewegingen onder tijdsdruk, stress of in de tocht staan."
  Deze bewering is hoogst twijfelachtig en niet gebaseerd op evidence. Komt de "railway spine" terug?

  België eerste land met wet tegen rugpijn

 • En den AI is net als de Paus onfeilbaar hè !

  Medische fouten: kan AI helpen?

 • In heel deze discussie vergeet men telkens dat één van de belangrijkste uitgangspunten voor het beogen van ziekenhuisnetwerken het afbouwen van 8.000 tot 12.000 ziekenhuisbedden is. Het voorstel is van Maggie Deblock. De weg ernaartoe is dankzij F. VDB. desastreus. In plaats van...

  "Geheim plan om ziekenhuizen te sluiten"