UZ Brussel voert allereerste dubbele robotische lymfekliertransplantatie uit in de wereld

UZ Brussel voert allereerste dubbele robotische lymfekliertransplantatie uit in de wereld

Het UZ Brussel heeft woensdag als eerste ziekenhuis in de hele wereld een chirurgische ingreep uitgevoerd met twee robots. Dat meldt het universitaire ziekenhuis vandaag. De machinale ingreep heeft het voordeel dat de operatie minder pijnlijk is voor de patiënt, waardoor die sneller naar huis kan. Chirurgen kunnen ook heel wat nauwkeuriger opereren, wat de slaagkansen verhoogt.

Strijd tegen fraude: twee Rizivprojecten in 2024

Strijd tegen fraude: twee Rizivprojecten in 2024

De Anti-fraudecommissie (CAFC) onder voorzitterschap van de administrateur-generaal van het Riziv probeert zicht te krijgen op de volledige omvang van het aantal inbreuken in de ziekteverzekering in België. Daarnaast worden twee projecten in de steigers gezet voor dit jaar. Een van de projecten richt zich op intensieve zorg, anesthesie, noodsituaties en interventiediensten.

Toekomstige evenementen

Laatste reacties

 • Hier , in de Far West , komen ze dan binnen van : “ dokteur , we zijn wulder nie dom wi , wijn ol ne keer gekeken ip Goegel en azo weten we wa da we in ! Zoe je nog zuuste 1 briefje willen schrijven voor het werk !”!
  Tot zover deze lezing uit het e van gelie volgens Pater...

  De impact van YouTube op gezondheidsgerelateerd gedrag (Studie)

 • voldoen zij als "Buffalo-arts" dan ook aan alle (vaak vervelende!) criteria ivm continuïteit, wachtdienst, aangelegd dossier , GMD en de vele andere opgelegde HA-paperassen, deelname/lidmaatschap HA kring, enz ???? Zeker bekeken in hun locatie en functie als Buffalo-arts.
  En wat...

  Buffalo's zetten huisartsenpraktijk in als clubbinding

 • "Tal van factoren veroorzaken dergelijke aandoeningen: repetitieve bewegingen onder tijdsdruk, stress of in de tocht staan."
  Deze bewering is hoogst twijfelachtig en niet gebaseerd op evidence. Komt de "railway spine" terug?

  België eerste land met wet tegen rugpijn

 • En den AI is net als de Paus onfeilbaar hè !

  Medische fouten: kan AI helpen?