Multidisciplinaire aanpak wervelkolom - save the date!

Op 8 mei loopt in Dockxdome Brussel een multidisciplinair symposium over wervelkolompatiënten, georganiseerd door de Spine Society of Belgium (SSB) in samenwerking met de algologen. Diverse eminente sprekers zegden al toe, onder wie bijvoorbeeld Pedro Facon, vertegenwoordigers van het KCE en wervelkolomspecialisten uit binnen en buitenland.

Neurochirurg en SSB-voorzitter Patrick Van Schaeybroeck: "Als multidisciplinaire vereniging (neurochirurgie, orthopedie, fysische geneeskunde) willen we de dynamiek van het interdisciplinair overleg voor wervelkolompatiënten in de tweede lijn op gang trekken. We werken dan ook samen met de algologen (VAVP en GRID). Verder ligt de transmurale samenwerking met de eerste lijn ons na aan het hart, reden waarom we ook de eerste lijn uitnodigen."

Het programma is alvast veelbelovend met als kernvragen: "Ligt de toekomst van spine interdisciplinair?; "Kunnen spine units werken en hoe organiseer je ze?"; "De Europese en Belgische gezondheidspolitiek rond spine"; "Hoe zal de digitale revolutie onze praktijk beïnvloeden?"

Meer bijzonderheden volgen nog. Save the date dus!

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.