Paus door knieproblemen voor eerst publiekelijk in rolstoel

Paus Franciscus moet momenteel een rolstoel gebruiken om zijn knie te beschermen.

Het hoofd van de katholieke kerk werd donderdag zittend door een staflid geduwd voor een audiëntie met nonnen. Glimlachend las hij zijn toespraak voor en beantwoordde hij zoals gewoonlijk vragen.

De 85-jarige meldde onlangs zelf dat de artsen hem hadden opgedragen het gewricht zo min mogelijk te belasten vanwege de pijn in zijn rechterknie. Onlangs liep de paus veel mank tijdens zijn openbare optredens en moest hij evenementen steeds weer annuleren. Maar Franciscus verscheen in het openbaar nog niet in een rolstoel.

Naar in het Vaticaan verluidde, zal de kerkleider in de toekomst mogelijk opnieuw zijn toevlucht tot een rolstoel moeten zoeken. Een voorspelling van hoe de knie zal evolueren, is moeilijk te maken. De komende evenementen zullen plaatsvinden zoals gepland.

Franciscus had deze week in een interview met "Corriere della Sera" gezegd dat hij last had van een ligamentaire blessure in zijn knie en een kleine injectie moest ondergaan. Naar verluidt is de injectie dinsdag uitgevoerd.

Bronnen in het Vaticaan meldden aan het Franse persbureau AFP dat vooralsnog geen chirurgische ingreep is voorzien.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.