Nieuwe ziekenhuisvleugel AZ Monica officieel geopend

Vanmorgen werd de nieuwe S-vleugel van campus Antwerpen van het AZ Monica aan het Harmoniepark, officieel geopend door Bart De Wever (burgemeester), Els van Doesburg (schepen van gezondheidszorg), prof. dr. Olivier Verborgt (diensthoofd Orthopedie) en Geert Smits (afgevaardigd bestuurder).

Met de komst van de extra ziekenhuisvleugel zal de campus in Antwerpen zich in de toekomst nog meer focussen op laagvariabele ingrepen voor de disciplines orthopedie, mond-, kaak- en aangezichtschirurgie en pijnbehandeling (‘focused clinics’). In deze medische disciplines heeft het AZ Monica de ambitie om tot de top van Europa te behoren. De nieuwe ziekenhuisvleugel biedt onder meer plaats aan twaalf nieuwe operatiezalen, een vernieuwd en ruim onthaal, en een cafetaria. Daarnaast blijft de campus een afsprakenziekenhuis waar patiënten terechtkunnen voor een (vervolg)consultatie voor allerhande medische disciplines. Ook de gehospitaliseerde en ambulante revalidatiepatiënten blijven in campus Antwerpen omringd met de beste zorg.

Geert Smits, afgevaardigd bestuurder AZ Monica: “Wij geloven dat focused clinics zullen leiden tot een betere beleving voor medewerkers en patiënten, efficiëntieverhoging en een betere kwaliteit van zorg. Het doel is dat de patiënt een feilloos zorgtraject ervaart, van bij de eerste tot laatste consultatie.“

> AZ Monica opent nieuwe orthopedievleugel

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.