Chiropractors zetten met kalender vol advies in op preventie tijdens week van de rug

De Belgische Vereniging van Chiropractors (BVC) zet in op preventie tijdens de week van de rug. Die vindt plaats van 16 tot en met 22 januari. Lage rugpijn is wereldwijd de grootste reden voor leven met een langdurige beperking, signaleert de beroepsvereniging.

Ruim 1,5 miljoen Belgen hebben last van chronische lage rugpijn, goed voor een jaarlijks prijskaartje van minstens 1,6 miljard euro. Dat bedrag vergoedt zowel directe kosten, zoals medische behandelingen, als indirecte kosten, die bijvoorbeeld bij de werkgever terecht komen als iemand een dag werk mist. In totaal nemen rugpatiënten jaarlijks namelijk 5,7 miljoen ziektedagen op.

"Preventie is dus meer dan nodig", zegt BVC-voorzitter Bart Vandendries. Daarom lanceert de beroepsvereniging tijdens de week van de rug een jaarkalender vol ergonomisch advies, wetenschappelijke feiten en hapklare informatie om rugklachten te voorkomen. Gebruikers hebben zo elke dag een nieuwe tip op hun bureau staan. "We willen immers de mensen stimuleren om dit goede voornemen het hele jaar vol te houden!"

De kalenders zijn tijdens de week van de rug beschikbaar in chiropractorpraktijken die zijn aangesloten bij het BVC of online op www.chiropraxie.org.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.