​BZIO en AZ Sint-Jan Brugge versterken banden

Revalidatieziekenhuis en centrum voor ambulante zorg & herstel BZIO (Bundeling Zorginitiatieven Oostende) en AZ Sint-Jan Brugge gaan voortaan nog nauwer samenwerken. Beide ziekenhuizen, die deel uitmaken van ziekenhuisnetwerk KOM (1), hadden op bepaalde gebieden al een samenwerking. Maar voortaan willen ze hun krachten nog meer bundelen om een ambitieus specialistisch zorgaanbod te creëren.

Dr. Hans Rigauts (foto), algemeen directeur AZ Sint-Jan Brugge: “BZIO heeft een indrukwekkende reputatie opgebouwd als gespecialiseerd revalidatieziekenhuis en -centrum, waarbij ze uitblinken in de locomotorische en neurologische revalidatie. AZ Sint-Jan Brugge is een ziekenhuis dat naast uitstekende basiszorg en referentiezorg voor iedereen, zich ook toespitst op hooggespecialiseerde en complexe medische zorg. Door onze krachten te bundelen en expertise uit te wisselen, willen we met BZIO en AZ Sint-Jan Brugge een aantrekkingspool worden voor patiënten vanuit heel Vlaanderen en daarbuiten die op zoek zijn naar gespecialiseerde en referentiezorg. Een nauwere samenwerking zal de patiënten absoluut ten goede komen.”

Nick Marlein, algemeen directeur BZIO: “Om enkele voorbeelden te geven: door deze nauwere samenwerking krijgt BZIO toegang tot geavanceerde medische technologie, expertise en gespecialiseerde zorg, die van onschatbare waarde zijn voor de revalidatiepatiënten. De nauwere samenwerking zal ook leiden tot een breder aanbod van medische diensten."

"Bovendien zullen laboratorium- en ondersteunende diensten op een beter afgestemde manier worden georganiseerd. Dat betekent dat er meer mogelijkheden komen voor patiënten om verschillende soorten zorg te ontvangen. Bijvoorbeeld, de radiologieafdeling in BZIO wordt aanzienlijk uitgebreid en er zullen gespecialiseerde artsen van AZ Sint-Jan Brugge naar BZIO, locatie IMBO op de zeedijk komen om consultaties te houden. Het gaat over o.a. specialistische kinderartsen (pediaters), experten artsen orthopedie, (kinder-)revalidatieartsen en mogelijk nog andere specialismen in de toekomst. Het aanbod vormt een complementaire aanvulling op het aanwezige aanbod in AZ Oostende.”

1 Ziekenhuisnetwerk KOM (Kust, Ommeland en Meetjesland)

Het ziekenhuisnetwerk KOM (Kust, Ommeland en Meetjesland) is een actief netwerk van ziekenhuizen dat een regionaal en supraregionaal zorgaanbod brengt. Het omvat de algemene ziekenhuizen AZ Alma Eeklo, AZ Damiaan Oostende, AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV, AZ Sint-Lucas Brugge, AZ West Veurne, AZ Zeno Knokke-Blankenberge en de categorale ziekenhuizen BZIO Oostende en KEI Oostduinkerke.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.