Buffalo's zetten huisartsenpraktijk in als clubbinding

AAGent zet zijn medische experts in om een eigen huisartsenpraktijk te openen voor alle Gentenaars. Een aparte manier om de clubbinding te verstevigen, lijkt het. Iedereen in het Gentse kan immers terecht bij de medische deskundigen die zich tot nu toe uitsluitend ontfermden over de voetballers. Officieel heet het centrum de   Health & Sports Hub KAA Gent.

Dat meldde Het Nieuwsblad. Het centrum is gevestigd aan de Warmoezeniersweg waar de jonge Buffalo’s trainen. 

Met dit initiatief lijkt de club twee vliegen in een klap te willen slaan: de medische zorg van de jeugdspelers naar zich toetrekken (tot nu toe liep die zorglijn meestal langs de huisartsen van de spelers) én de Gentenaars nauwer doen aansluiten bij het voetbalgebeuren. 

“Hier werken onder meer ervaren sportartsen, specialisten fysische geneeskunde en orthopedisch chirurgen vast in dienst onder één dak. De communicatie met trainers, physical coaches, kinesitherapeuten en ouders zal daardoor veel vlotter verlopen”, heet het in Het Nieuwsblad. De Hub is een gezamenlijk initiatief van clubarts Jens De Decker en hoofdkinesitherapeut Matti Mortier. Ze bieden een direct toegankelijke ambulante zorg, gespecialiseerd in huisartsgeneeskunde, sportgeneeskunde en orthopedie.

Overigens kunnen ook jeugdspelers van andere Gentse clubs terecht in het centrum. verduidelijkt medeoprichter en sportarts Jens De Decker, die nog meegeeft dat het gaat om een dokterspraktijk als een ander. “We hanteren dezelfde prijzen. Iedereen mag een afspraak maken via onze website.”

Meer info: Health and Sports Hub.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Luc DEVRIENDT

    14 februari 2024

    voldoen zij als "Buffalo-arts" dan ook aan alle (vaak vervelende!) criteria ivm continuïteit, wachtdienst, aangelegd dossier , GMD en de vele andere opgelegde HA-paperassen, deelname/lidmaatschap HA kring, enz ???? Zeker bekeken in hun locatie en functie als Buffalo-arts.
    En wat met het probleem van "dubbel kabinet", naast hun evt individuele vestiging?
    LDV